Sanal Sunucu Nedir?



Sunucu; en temel anlamıyla, fiziksel bir bilgisayarın çeşitli amaçlar için internet bağlantısını kullanarak istemciler ve yine farklı sunucular ile haberleştiği bir cihazdır.

Sunucu Ne İşe Yarar?

Çoğu sunucu internet bağlantısı ile Dünya’nın dört bir yanı ile iletişim kursada lokal bağlantılar içinde sunucular kullanılabilir. Örneğin; bir web sitenizi sunucu aracılığı ile tüm Dünya’dan erişilebilir hale de getirebilirsiniz; bir muhasebe programınızı sadece ofis içerisinde, ya da birden fazla şubeniz arasında dış bağlantılara kapalı olarak da kullanabilirsiniz.

Sunucular fiziksel ve sanal olarak kullanılabilir. Sunucular ile internete ihtiyaç duyan yazılımlarınızı diğer internet kullanıcıları ile buluşturabilir, uzaktan erişebilir halde kullanabilirsiniz. Verimerkezi ortamında çalışan sunucular 7/24 kesintisiz internet, elektrik ve iklimlendirme ile hizmet verirler; böylece kesintisiz çalışması gereken yazılımlarınızı daha az maliyet ile verimerkezlerinde barındırabilirsiniz.

VDS Nedir?

VDS İngilizce anlamıyla “Virtual Dedicated Server” tanımının baş harflerinden oluşan bir kısaltmadır. Türkçe olarak “Sanal Adanmış Sunucu” dur. Biraz daha sadeleştirirsek “paylaşımsız sanal sunucu” tanımı kullanılmaktadır. Paylaşımsız sanal sunucular; fiziksel bir donanımın sanallaştırma teknolojisi ile bölümlenerek sadece oluşturulan sanal sunucuya adanması ile oluşur. VDS yapılarında oluşturulan bir sanal sunucu sistemdeki diğer bir sanal sunucunun donanımını harcayamaz.

VPS Nedir?

VPS İngilizce anlamıyla “Virtual Private Server” tanımının baş harflerinden oluşan bir kısaltmadır. Türkçe olarak “Sanal Özel Sunucu” dur. Sanal özel sunucular (VPS) paylaşımlı sunuculardır; mantık olarak web hosting mantığında çalışırlar. VDS’de kaynakların ayrıldığı sanal sunucular birbirleri ile izole çalışırken; VPS’de kaynakların ayrıldığı sanal sunucular birbirlerine ayrılan kaynağı kullanabilirler. A sunucusu kendisine ayrılan kaynağın %20’sini kullanırken, B sunucusu ihtiyacı olan kaynağı A sunucusunun %80 boşta olan kaynağından istifade edebilir.

Sunucu Seçenekleri..

narin.net.tr’de sadece paylaşımsız sanal sunucu hizmetleri bulunmaktadır. Bu sebeple alacağınız herhangi bir sanal sunucu hizmetinde sunucunuza ayrılan kaynaklar sadece sizin kullanımınıza olarak sunulmaktadır ve paylaşımsızdır.


Linux VDS (Linux Sunucu)

Birçok Linux işletim sistemi dağıtımı bulunmaktadır. CentOS, Ubuntu, Debian gibi Linux dağıtımlarını şirketimizden alacağınız VDS hizmetlerinde kullanabilirsiniz. Linux VDS hizmetlerimizde her ihtiyacınıza uygun hizmet çözümleri bulunmaktadır.

Windows VDS (Windows Sunucu)

Alacağınız VDS hizmetlerinde Windows işletim sistemi sürümlerini rahatlıkla kullanabilirsiniz. Yine paylaşımsız olarak sağlanan windows sunucularımız ile en üst düzeyde performans alabilirsiniz.

SEO VDS (SEO Sunucu)

SEO VDS; birden fazla IP adresinin bulunduğu, kontrol panelinin kurularak teslim edildiği; temel amacı web siteleri için SEO çalışması yapmak olan her şey dahil bir sunucu hizmetidir. Hosting satın alırken bizimle iletişime geçerek ÜCRETSİZ danışmanlık hizmeti de alabilirsiniz. Hangi firmadan hizmet alacak olursanız olun bilgilenmeniz amacıyla ÜCRETSİZ danışmanlık hizmetimizden yararlanmayı ihmal etmeyin.

Ürün ve hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için satış öncesi canlı destek hattımız üzerinden iletişime geçebilirsiniz.

SSD VDS Sunucu

PREMİUM Bulut Sunucu

Kiralık Sunucu

Sunucu Barındırma